*Zie onze Corona maatregelen faciliteiten - huisregels / rijbaanregels*

*Onze kantine is momenteel gesloten*

*Vanwege het stoppen met manege activiteiten per 1-1-21 zijn onze manege paarden te koop* 

Manege informatie

Het Ruitersportcentrum West-Brabant opende in september 2004 officieel zijn deuren.

De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) heeft ons bedrijf erkend met het FNRS certificaat. RSC West-Brabant heeft het hoogst haalbare aantal sterren behaald, namelijk vijf sterren. Dit houdt in dat de manege voldoet aan de alle actuele regels op het gebied van leskwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn. De hoeveelheid sterren die je kan behalen, wordt mede gebaseerd op de volgende aspecten:

 • Ligging: Hier wordt onder andere gekeken naar de herkenning van de accommodatie, de bereikbaarheid, de parkeergelegenheid en het onderhoud van het erf.
 • Foyer en sanitaire voorzieningen: De omvang, inrichting, uitzicht, hygiëne en openingstijden zijn hier van invloed.
 • De stallen: De grootte, de verlichting, de staat van de stallen, het stalklimaat, de reinheid van de drink en voerbakken en de poets- en wasplaatsen komen hier aan bod.
 • De beschikbare faciliteiten: Tijdens de certificatie worden ook de overige beschikbare faciliteiten beoordeeld, zoals bijvoorbeeld de weide, stapmolen en verkoop ruitersportartikelen.
 • Kwaliteit van faciliteiten en spullen: Van belang zijn onder andere de kwaliteit van de rijbanen, de verlichting, de opslag van spullen en het onderhoud van de te gebruiken spullen (vb. zadels en hoofdstellen).
 • De verzorging van de paarden en pony's: De voedertoestand, de verzorging en gezondheid van de paarden moeten goed zijn.
 • De manier van instructie: Het niveau van instructie speelt een belangrijke rol in de certificering van de hoeveelheid sterren. 

 Bij RSC West-Brabant ben je verzekerd van veilig, verantwoord en plezierig paardrijden. 

Lessen

U kunt bij ons terecht voor manege lessen . Er zijn lessen voor zowel kinderen als volwassenen, voor alle niveaus. Meer informatie is terug te vinden onder het kopje "Lesinformatie". Op verzoek van de leerlingen worden ook springlessen op de manege georganiseerd.

Wedstrijden

Met een lidmaatschap van de FNRS kunt u meedoen aan onze onderlinge wedstrijden. Deze wedstrijden zijn opgedeeld per niveau voor zowel kinderen als volwassenen. De niveaus zijn opgedeeld van niveau F1 tot en met F20. Deze wedstrijden worden met regelmaat georganiseerd om de kunde van onze leerlingen te testen in de wedstrijdring.

Ponykampen

Al meerdere jaren organiseren wij pony- en tienerkampen. Tijdens kamp verblijven de kinderen een week lang op de manege. Van 's ochtends vroeg tot s'avonds laat zijn zij bezig met paarden, ponies en andere activiteiten. Naast lessen, buitenritten en paardenverzorging worden ook spook en fietstochten georganiseerd, zodat uw kind zich nooit verveelt. Door de kampen op te splitsen naar leeftijd is uw kind altijd samen met leeftijdgenootjes. U kind kan hieraan meedoen met zowel een manege- als met een privepony. 

Bosritten

Elk jaar proberen wij, op een paar mooide dagen, bosritten te organiseren in samenwerking met Ruitersportcentrum Breda. Op zo'n dag gaan wij gezamenlijk naar Breda. Hier kunnen wij dan met hun paarden genieten van een buitenrit door de bossen. Na afloop wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje en gaan wij uiteindelijk weer terug naar het RSC West Brabant. 

Kinderfeestjes

Is u kind jarig of heeft u een andere reden om een feestje te organiseren. Bij ons kunt u terecht voor een kinderfeestje "Paardrijden". Alle kinderen kunnen tijdens dit feestje paardrijden en na afloop staan er in de kantine frietjes met een drankje klaar voor een leuke en gezellige afsluiting. 

Het programma verloopt als volgt:

 • Cadeautjes uitpakken in de kantine.
 • Eén of twee pony's worden opgezadeld en zo kunnen de kinderen om de beurt gaan rijden.
 • Tijdens het rijden en opzadelen wordt uitgelegd waar op gelet moeten worden en wat belangrijk is bij paardrijden.
 • Na het rijden, kunnen de kinderen in onze kantine genieten van frietjes en een drankje.

De prijs bedraagt 15 euro per kind met een minimum aantal van 6 kinderen. Om te reserveren of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yolanda van Beek. Dit bij voorkeur per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.