Vitafloor

Vitabox
Vitagang
Vitafloor

Het Vitafloor® vibratiesysteem is een veilige en makkelijke manier om een paard een veelzijdige fysieke training en massage in één keer te geven. Het resultaat hiervan is een duidelijke verbetering van de bloedsomloop, niet alleen in de benen, maar volgens onderzoek ook in de organen en het bovenlichaam. Dit leidt tot een betere gezondheid, voorkoming van blessures en tevens tot versnelling van het genezingsproces en voorkoming en genezing van bepaalde typen van koliek. Vitafloor® is speciaal ontwikkeld voor paarden en gebruikt dezelfde welbekende fysieke en technologische principes van “Whole Body Vibration”, zoals die ook gebruikt wordt voor het trainen van astronauten om de ontwikkeling van bochtdichtheid en spiermassa te stimuleren. De menselijke variant staat wereldwijd bekend als een middel om de algemene fitheid te verhogen en vet te verbranden. Doordat de vibratie leidt tot betere bloeddoorstroming zonder dat het paard hoeft te bewegen, is het een zeer effectieve therapie voor paarden die niet in training zijn of stalrust moeten hebben.

Vitafloor is een 12 cm dikke vloer met een dikke rubberen mat er bovenop. Vibratie motoren zorgen ervoor dat de vloer heel zachtjes vibreert met verschillende frequenties. De frequentie is afhankelijk van het advies en het type gebruik (ondersteuning, revalidatie, botdichtheid, spieren, pezen en dergelijke). Het gebruik van de Vitafloor is voor blessure voorkoming, training of revalidatie. Het is een volledig computer gestuurd systeem en bevat een timer dat het systeem na afloop van het ingestelde programma automatisch uitschakelt.

De Vitafloor wordt over de gehele wereld verkocht en boekt overal positieve resultaten. Onder andere Steffen Peters (Olympische ruiter voor de USA) heeft een review achter gelaten op de website van de Vitafloor. De reviews zijn terug te vinden op Reviews Vitafloor.

De Vitafloor is er in meerdere varianten. Wij hebben er voor gekozen om een boxunit te laten plaatsen. De stalunit is het model waar paarden zich volledig vrij in kunnen bewegen en relaxen. Het risico van een stalunit is niet groter dan als het paard in zijn eigen box zou staan. Zodra de paarden aan de Vitafloor gewend zijn (wat meestal de eerste keer al is), kunnen zij genieten van de trillingen. Na een behandeling op de Vitafloor wordt het paard terug in de box gezet. De meeste paarden zullen binnen 10 minuten moeten plassen. 

Voor meer informatie over de Vitafloor kunt u kijken op de Vitafloor website. U kunt hier klikken voor meer informatie.

Voor meer informatie over de Vitafloor op RSC West Brabant kunt u kijken bij de onderliggende menu's of u kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor. U kunt hier contact met ons opnemen. De Vitafloor is voor iedereen beschikbaar voor gebruik.